Elin and the Woods er MGP-favoritt i Nord-Norge

musikk party

Så var det klart for den siste delfinalen i årets Melodi Grand Prix. Sist ute er Nord-Norge, og Betssons MGP-ekspert Per Sundnes tror det kan bli en spennende affære på lørdag: 

– Dette er den siste delfinalen i årets Melodi Grand Prix, og da passer det godt å avslutte med den rareste av dem alle. Det er kanskje med på å speile landsdelen hvor nærmest alt er lov. Her får vi servert alt fra episk joik til festmusikk, så i denne delfinalen er det garantert noe for enhver smak.

Jenny Jensen, sangeren fra Bjerkvik utenfor Narvik, er en av Norges meste folkekjære artister. De seneste årene har hun vært med i flere musikk-konkurranser, som «Stjernekamp og «Maestro», men nå tar hun steget opp på MGP-scenen. Det til Per Sundnes’ store begeistring:

– Jeg elsker Jenny Jensen, som den mest folkelige artisten i Norge! Hun er nok den eneste MGP-artisten som har en egen heiagjeng i Storbritannia, men det spørs om støtten fra «Schlagerboys» blir nok. Låten er lett parodisk, men passer samtidig perfekt inn i dette sirkuset, mener nordlendingen om «Mr. Hello».

I motsetning til Sundnes er ikke Betssons oddssettere begeistret for «Mr. Hello». Carl Henrik Tuwezen er markedssjef for Betsson i Norge, og han forteller at spillselskapet mener Jenssen vil være sjanseløs i jakten på en finaleplass: 

Les også:  Stor prisnedgang på flyruter i Nordland

– Det har ikke vært noen overflod av gladjazz i Melodi Grand Prix, og det er det vel en god grunn til. Det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet når man hører denne låta, men det er vel, dessverre for Jenssens del, ikke av de riktige grunnene. Her er virkelig nødrim-ordboka brukt flittig da teksten ble snekret. Jenny Jenssen skal ha skryt for å ikke ta seg selv for seriøst. Med denne låta har hun neppe ambisjoner om å gå videre, og det passer greit. For våre oddssettere føler seg svært sikre på at hun ikke går videre til finalen.

30 år gamle Liza Vassilieva er født i Murmansk, Russland, men flyttet til Norge allerede som treåring. Dette er første gang hun deltar i MGP-sammenheng, og Sundnes mener hun kan ha truffet blink på første forsøk: 

– Dette er et publikumsfrieri så det holder, og kommer nok til å gå hjem blant svært mange i publikum. Liza Vassilieva er født i Russland, men har vokst opp i Norge. Hun hadde neppe fått lov til å synge denne i sitt opprinnelsesland. Skal låten få ut sitt fulle potensial kommer det til å kreve en enorm sceneproduksjon. MGP er et show, og Vassilieva må også levere under fremføringen for at dette skal bli en virkelig innertier, mener MGP-guruen.

Les også:  Emma Steinbakken spiller tre konserter på Verket

Også Betssons oddssettere tror at «I Am Gay» kan gjøre det bra. På oddsen er sangen den nest største favoritten til å gå videre til den norske finalen i Trondheim. 

– Vassilieva tar opp konkurransen med Jenny Jenssen om å ha semifinalens gladeste låt, men i motsetning til «Mr. Hello» treffer denne godt. Låten har et budskap som alltid gjør det godt i Eurovision-sammenheng. Enten om man er gay som i «skeiv» eller gay som i «glad». Dette er tyggegummipop som garantert vil få lokket Eurovision-publikummet ut på dansegulvet, men spørsmålet er om hun først klarer å gå til den norske finalen? Våre oddssettere tror hun har en god sjanse og vurderer dette til å være en av de sterkeste låtene i semifinalefeltet.

Tanaværingen Kevin Boine er med over 70 millioner streams en av Norges mest populære artister. Ifølge sin egen Instagram-profil gjør han alt for at «dansefoten din ska klikke». MGP-ekspert Sundnes tror at «Stem på mæ» er en sang som kan gjøre det bedre enn folk flest tror:

Les også:  Avind slipper låta "Puslespel"

– Her er det mer folkelighet enn det er lov til å drømme om. Dette er musikk for rusbrusgenerasjonen, ispedd partyjoik. Jeg tror dette er en sang som mange undervurderer, og jeg tror den kan bli skummel. 

Oddsen viser derimot at oddssetterne ikke er like forhåpningsfulle til Boine som Sundnes. På oddsen er låten vurdert til å ha nest dårligst sjanse til å vinne blant delfinalistene.

– Boine er en vesentlig bedre rapper enn sanger, noe som fører til at han kommer skjevt ut allerede fra start. Sangen har bra tempo og kan sikkert bli en vorspiel-vinner blant det yngre festpublikummet, men det spørs om ikke de er ute og fester på lørdag i stedet for å se MGP?

Betssons oddssettere lar seg ikke imponere av “Stem på mæ” og tror det er få som tar oppfordringen fra Boine. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.