Ekspert anbefaler Lofoten for bobiltur i sommer

continental

Rekordmange planlegger bobilferie i Norge denne sommeren. Bobilekspert Geir Svardal har plukket ut tre steder han anbefaler folk å reise. En av plassene er Lofoten.

På grunn av koronaviruset blir det Norgesferie på de fleste denne sommeren, og mange har planlagt en tur med bobil. Med bobil er det mange steder å reise i vårt langstrakte land, men alle steder er ikke like godt tilrettelagt for bobiler. Geir Svardal, mangeårig bobiljournalist, har derfor plukket ut tre av de fineste stedene han vet om for bobilturister. 

– Dette blir sommeren for norske bobilturister, og jeg planlegger fire uker i bobil selv. Mange er bekymret for at det blir for mange bobiler på veiene og campingplassene, men det tror ikke jeg. Husk at mange av de utenlandske bobilturistene ikke kommer til Norge i år, sier Geir Svardal. 

Lofoten, Ålesund og Jotunheimen
Svardal har plukket ut tre forskjellige steder i Norge som er perfekt for bobilturister. 

– Mitt favorittsted i Norge er Lofoten. Der er det utrolig vakkert, og det er fint sted for bobilferie. Jeg vil spesielt anbefale Hov Camping på Gimsøya hvor det er en fantastisk utsikt og godt tilrettelagt for bobiler. 

Les også:  17. mai-trikset som gjør barn og foreldre tryggere

Om du ikke ønsker å kjøre til Lofoten, men heller vil opp i fjellheimen, er Spiterstulen et godt alternativ. 

– Mange drar til Jotunheimen for å gå i fjellet, og Spiterstulen har satset på bobilturisme de siste årene. Der er det flere bobilplasser med strøm og vann. Og derfra er det enkelt å gå til for eksempel Galdhøpiggen eller Glittertind. 

For de som ønsker en mer urban ferie, men samtidig sove i bobilen, er Ålesund i Møre og Romsdal et godt alternativ. 

– Det er forskjellig hvordan byer legger forholdene til rette for bobiler, og en by som gjør mye er Ålesund. De bygde en stor bobilparkering for noen år siden, og skal nå i gang med å bygge en til. Og er man i Ålesund er det kort vei til spektakulære steder som Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien.

Les også:  Feirer friluftslivets ildsjeler

– Husk nok gass og unngå ferger
Geir Svardal minner om at de som skal leie bobil må sjekke at de har riktig førerkort, om de skal leie en bil som er over 3,5 tonn, for da holder det ikke med vanlig førerkort klasse B.Ellers er det viktig å huske å pakke riktig og at man tar hensyn til skilting når man skal parkere bobilen. 

For de som ikke skal leie bobil, men som er erfarne bobilturister, så er det likevel et par ting mange glemmer. 

– Det er alltid kjedelig å bekymre seg for å gå tom for gass, så jeg anbefaler alle å ha kontroll på hvor mye gass man har. En annen ting ikke alle tenker på er fergepriser. Med en stor bobil blir det ofte svært dyrt å ta ferge, så tenk litt på det når man legger opp ruta, avslutter Svardal. 

Les også:  Israel fjerner alle krav til PCR-tester

Nye caravandekk fra Continental
Continental har i år lansert dekket VanContact Camper, som er et spesiallaget dekk for bobiler. Med dette dekket har du kontroll på veien, selv i feriemodus. Dekket har en robust konstruksjon som øker sikkerheten ved midlertidig høyere belastning i henhold til CP-standard, det har meget gode kjøre- og bremseegenskaper på tørre veier og høy bremseevne på våte og gjørmete veier. 

Ved å forsterke dekkonstruksjonen er dekket mindre følsomt for overbelastning, som kan være vanlig på bobiler. Dette oppfyller Camping Pneus (CP) standard og forbedrer sikkerheten på bobilen ved økt belastning. 

– Å feriere med bobil er en favoritt for mange, men da er det viktig at man husker på at dekkene er bra. Et dekk som er spesiallaget for bobiler er det beste. I tillegg er det viktig at man husker å sjekke mønsterdybde og lufttrykk før man drar på tur, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.