Eksklusivt intervju: MGP-aktuelle Anna-Lisa fra Bodø

nrk

Nordland har riktignok en lokal artist i Adrian Jørgensen fra Bindal, men det er en annen artist med Bodø-tilknytning: Anna-Lisa Kumoji!

Anna-Lisa selv og MGP-låten er et fyrverkeri, og det er store forventninger til showet hennes i finalen 2. mars.

Anna-Lisa kommer fra en musikalsk familie. Faren er fra Ghana og moren fra Bodø. Bodøposten.no fikk et eksklusivt intervju med Anna-Lisa:

Hvordan oppdaget du musikk og sang?

– Som datter av en musikerfar og en mor som danset magedans og afrikansk dans i fritiden har jeg fått inn musikken og dansen med morsmelken. Det var alltid mye sang og dans i hjemmet og ett av mine første barndomsminner er fra da pappa danset med meg til sangen han hadde dedikert til meg i 1993 «Anna-Lisa».

– MTV sto alltid på i bakgrunnen og jeg var tidlig ute med å synge og danse til det jeg så på skjermen. Pappa oppdaget tidlig talentet hos meg og ble gira på å hjelpe meg. Forøvrig var jeg glad i å immitere og «ta oppmerksomheten i rommet» fra barnehagen av, så jeg har nok alltid vært en form for underholder/entertainer.

Er musikk heltid for deg eller en interesse og hobby?

– Jeg er utdannet musikalartist, med fordypning sang og teater, fra Bårdar Akademiet i Oslo.  Før det gikk jeg musikal på Seljord FHS og musikklinjen på Steinerskolen i Bærum. Så jeg er proffesjonel sanger, musikal-og voice-over artist og har drevet med/ livnært meg av dette på heltid siden 2014. 

Hvordan er det å være i rampelyset?

– Jeg synes det er stas at det nå det siste året plutselig har blitt en del tv oppdrag som har gjort at jeg har blitt litt mer kjent for folk flest. For det er jo ikke alle som er like opptatt av musikal eller hvem som har spilt inn stemmene til de ulike karakterene man ser på NRK-super til Disney-filmene for den sags skyld.

– I høst var jeg deltager på Beat for Beat, gjorde en Flashdance promo under Amanda Filmprisutdelingen. Og i år er det All Together Now og MGP. Det er selvfølgelig veldig gøy, men ikke minst veldig bra for karrieren min i den forstand at etterspørselen har blitt større og de kan se ut til at  jeg nå kan begynne med min egen musikk. Jeg har på følelsen at dette blir et veldig bra år!

Livet ditt kan bli snudd på hodet av MGP, er du forberedt på dette?

– Jeg tror ikke at man noen gang kan vite med 100% sikkerhet at man er forberedt på noe som man ikke har opplevd før. Men jeg har jo ønsket å bli en levedyktig soloartist i hele mitt liv og jeg har vært i underholdningsbransjen i noen år nå, så jeg vil tro at jeg er så klar som det går an å bli.

Du er i ferd med å bli kjendis, hvordan tar familien det?

– Haha!, vi får se da! Jeg vet jo ikke enda hvordan dette kommer til å ende eller hvor det fører meg videre. Men min familie er nok den mest støttende og heiende familien noen noengang kunne ønsket seg. Vi er jo en kreativ, musikkfamilie med pappa og søsteren min som også er artister og mamma som synger i kor. Så det er klart at vi støtter hverandre med alt som måtte komme. Pappa er nok den som er stoltest ettersom at det er han som har veiledet og pushet meg mest i alle disse årene.

Er du kristen?

– Jeg tror absolutt på Gud og at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi fysisk kan se. Jeg tror at kjærligheten er størst og at vi mennesker fortsatt har mye å lære. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.