E-sportutøveren Hunterace: – Vi er bakpå når det gjelder e-sport

elkjøp

Casper «Hunterace» Notto, regjerende verdensmester i Hearthstone, mener Norge henger etter når det gjelder interesse og kunnskap om e-sport. Det ønsker han skal endre seg. 

– Du merker forskjellene fra for eksempel Asia, om man sammenligner med Norge og Europa generelt sett. Samtidig ser vi at spill og gaming har vokst enormt, det er en utvikling jeg håper bare vil fortsette. Og det viktigste; du ser at barna digger det, sier Notto som var tilstede på Elkjøps opplevelsessenter under Norway Cup.

E-sport-spilleren besøkte Ekebergsletta for å gi bort tips til barna som var interessert i spillet Hearthstone. Det falt i smak både for verdensmesteren og ungene. 

– Det er veldig stort og for meg spesielt som har e-sport som karriere, at folk er interessert, sier han.

I april i år, knuste Casper motstanderne sine i spillet Hearthstone og ble verdensmester. Det har ingen i Norge gjort før ham. Og skal vi tro den unge e-sport-spilleren, ligger det mye hardt arbeid og forberedelser bak en slik bragd. 

– Det var utrolig stort for meg! Jeg hadde jobbet mot det en lang stund, med mange turneringer jeg måtte gjennom og samtidig prestere på et høyt nivå for å komme til toppen. Da jeg klarte det, var jeg kjempefornøyd, og at jeg da samtidig klarte å levere når jeg var i verdensmesterskapet var veldig stort. Men det ligger så klart mye forberedelser, trening og øving bak. Det er mange som faller ifra når man ser hvor mye innsats som må til, forteller Notto.

Casper «Hunterace» Notto syns det var gøy å se hva Elkjøp hadde fått til på Norway Cup, samtidig som han fikk gledet fans under besøket. 

– Det er sykt kult at man kan ha sitt eget opplevelsessenter her, spille masse spill og bare ha det gøy samtidig som man spiller fotballturnering på Norway Cup. Selv når jeg spilte på Norway Cup så var ikke dette en greie i det hele tatt. Det var kjempe fjernt, sier Casper.

Har du møtt noen fans?

– Om jeg har møtt noen fans?, ler Notto. Jeg har møtt endel folk jeg kjenner også har jeg møtt folk som vet om meg og har hørt om at jeg vant verdensmesterskapet og det er superkult! Jeg setter sykt stor pris på det, jeg er ikke like stor som de største Fortnite-stjernene nødvendigvis fordi det er jo helt ekstremt stort, og alle kidsa spiller det basically.

Men du er jo verdensmester?

– Ja, jeg er jo verdensmester og det er det som er sykt, sier Casper «Hunterace» Notto.

Neste måned reiser Hearthstone-spilleren til Sør-korea for å spille en ny turnering og det er ingen tvil om at Norge kommer til å følge spent med. 

«Hunterace» spiller for den norske e-sportklubben Nordavind DNB hvor Elkjøp er en av hovedpartnerne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.