Dyttehjelp tilbake i jobb på Valnesfjord

Valnesfjord Helsesportssenter

Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS) tilbyr habilitering, rehabilitering og arbeidsrettet rehabilitering på spesialisthelsetjenestenivå. Spesialistene gir mange i Salten et puff på veien tilbake i arbeidslivet.

– Den som får en kronisk sykdom, blir ofte stående veldig alene. Etter en stund kan man leve bedre med sykdommen – men ofte er det vanskelig å komme seg ut i arbeidslivet igjen, sier Bente Gunvaldsen Loraas på Valnesfjord Helsesportssenter.

Bente er er fysioterapeut og fagkonsulent for arbeid og helse på VHSS. Hun jobber med det som heter «arbeidsrettet rehabilitering», og har gode nyheter for mange som i dag sliter med å komme seg helt eller delvis tilbake til arbeidslivet på grunn av den kroniske sykdommen som har rammet dem.

– De siste 10 årene har vi hjulpet svært mange med den drahjelpen de aller fleste trenger for å komme seg tilbake i jobb, sier Bente Gunvaldsen Loraas.

Valnesfjord Helsesportssenter samarbeider med Helse Nord og NAV for å få folk i Salten tilbake i arbeidslivet.

– Vi må se hele mennesket. Derfor er det utrolig positivt at 2 departementer nå har satt ned en felles arbeidsgruppe som ser på muligheter for å endre regelverket, slik at vi skal ha større fokus på å få folk ut av den mangelen på arbeide som vi vet er skadelig, og over i et helsefremmende arbeidsforhold, sier Bente.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.