Donald Trumps twitring skremmer ikke privatpersoner: Laster opp i olje

nordnet

Februar måned har vært preget av nok en god måned for oljeprisen. Dette har vært godt nytt for oljesensitive aksjer på Oslo Børs. Til tross for desperate rop på Twitter fra Donald Trump, for å senke oljeprisen, lar ikke privatpersoner seg skremme og laster opp med olje og råvareaksjer. 

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for 7,6 milliarder kroner i februar, og netto ble det kjøpt aksjer for 310 millioner kroner. Aker BP troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 61,5 millioner. DNO topper salgslisten, med et nettosalg på 30,5 millioner kroner.

– Oljeprisen har siden slutten av desember steget over 30 prosent. Dette er et resultat av at Opec og Non Opec har kuttet produksjonen med over 2 millioner fat per dag, for å øke prisen. Dette har fått president Donald Trump til å reagere og han har igjen tydd til Twitter, noe som resulterte i at oljeprisen falt 2 USD umiddelbart. Private kunder lar seg dog ikke skremme av Trumps twitring, og fortsetter å laste opp i olje og råvare-aksjer som Aker BP og Norsk Hydro, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Børsmåneden februar var øvrig preget av kvartalstall på Oslo Børs. Til tross for skuffende 4 kvartalstall fra selskapene, endte Oslo Børs opp over 3,5 %. Positive signaler fra forhandlingene mellom USA og Kina i handelskrigen, en stigende oljepris og mer forsiktige sentralbanker trekkes frem som hovedgrunnen til oppgangen. Dette er også noe private investorer ser og har igjen vært på kjøpersiden. I tillegg til fortsatt tro på olje og energi, viser statistikken at private investorer fortsetter å kjøpe Norwegian aksjer.

– Det har vært et voldsomt fokus på Norwegian denne måneden. Nordnet har nesten 7000 og våre kunder er således en stor andel av de private aksjonærene i selskapet. Vi ser ut i fra våre kunders aktivitet at kundene har kjøpt Norwegian aksjer gjennom februar måned, samtidig som de har solgt tegningsretter. Det har uten tvil vært en stor interesse rundt denne emisjonen fra våre kunder, noe som tyder på at kundene har tro på selskapet fremover, sier Johannesen.

På salgssiden ser vi blant annet at DNO, Gjensidige og tegningsretter fra Norwegian emisjonen troner på topp.

– Til tross for meget gode tall under sin kvartalspresentasjon har våre kunder solgt DNO aksjer for over 30,5 millioner kroner. Til tross for ny satsning på norsk sokkel, med 90 nye oljelisenser, får de kraftig svi for sine investeringer i Kurdistan. Videre ser vi at våre kunder er skeptiske til Gjensidige, som kom med gode tall til tross for et utfordrende år, med mye skadeutbetalinger. Aksjen nærmer seg også «all-time-high» nivåer, så da er det naturlig at våre kunder sikrer gevinst etter nærmere 13 prosent oppgang hittil i år, avslutter investeringsøkonomen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.