Dette er den mest populære kaken til 17. mai

pavlova

En rykende fersk undersøkelse viser at nordmenns soleklare kakefavoritt på nasjonaldagen er Pavlova. I undersøkelsen som er gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier hele 24% at de foretrekker den delikate kaken med kremfyll og bunn av marengs på festdagen.

På andreplass kommer den mer tradisjonalle bløtkaken som 15% oppgir som sin favoritt. Det er kun blant dem over 50 at bløtkaken fortsatt er favoritten.

Undersøkelsen, som hadde 1024 respondenter fra hele landet, viser at Pavlova er spesielt populær blant kvinner, og blant dem som er mellom 18 og 29 år gamle.

Ida Berg Hauge er direktør i Melk.no og hun tror pavlovaens popularitet blant annet har å gjøre med at den er «Instagram-vennlig».

– Det sikkert flere årsaker til at Pavlova har blitt så populær blant de yngste. Den smaker selvsagt godt og så ser den jo vakker ut på bilder i tillegg, sier Hauge.

Her er de fem favorittene:

Pavlova (24 prosent)
Bløtkake (15 prosent)
Ostekake/Iskake (8 prosent)
Kransekake (7 prosent)
Sjokoladekake (6 prosent)

Fakta om undersøkelsen: Landsrepresentativ undersøkelse med 1024 respondenter gjennomført i uke 15/16 2018 av Norstat for Melk.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.