Det svenske landslaget skal bli Europas beste

stihl

På fredag avgjøres verdensmesterskapet i lag i STIHL Timbersports. 22 landslag samles i oppgjøret om verdens beste lag i Timbersports, og det svenske landslaget sikter høyt i år. For første gang skal de reise hjem fra VM som det beste laget i Europa. Det norske landslaget trives i rollen som underdog.

Forrige helg hadde det svenske landslaget en siste samling før VM, som avgjøres fredag og lørdag i Praha. På treningsleir hos lagkaptein Hans-Ove Hansson i Dalarna, Sverige, lå fokuset på å trene seg sammen som et lag, der det svenske laget har gode sjanser for å nå langt. Historisk sett er den beste plasseringen en fjerdeplass under VM i 2014. De siste årene har laget vært nære ved å sette ny svensk rekord. I forkant av årets mesterskap har alle de svenske atletene trent hardt for å kunne henge med i verdenseliten. 

– Vi er i bra form, og i år er vi ekstra revansjesugne! Det er hard konkurranse om topplasseringene, men det er selvsagt en drøm å stå på pallen, sier Calle Svadling. 

Norske Vebjørn Bleka Sønsteby er bare 23 år, men allerede en veteran å regne på det norske landslaget. Han deltar i år på sitt 8. VM i STIHL Timbersports.  Han er optimistisk med tanke på svenskenes mål om en topplassering. 

– Det har de absolutt mulighet til. Vi derimot har ikke kommet til en kvartfinale engang, så det må være målet vårt å komme dit. Alt annet blir bare en bonus, sier Vebjørn.

I flere år har de store nasjonene USA, Canada, Australia og New Zealand kjempet i toppen, og det er i disse landene sporten har sine røtter. I årets VM er det mange gode landslag, og flertallet er fra Europa. Det svenske landslaget er i god form og satser på å stå igjen som det beste europeiske laget når konkurransen er avgjort fredag kveld. 

– Vi har aldri hatt så gode muligheter som vi har i år, og må ned på rundt ett minutt hvis vi skal sloss mot lag som Tyskland, Polen og Tsjekkia, sier lagkaptein Hans-Ove Hansson. 

Også det norske landslaget hadde forrige helg en siste treningssamling før VM. Landslaget har tilgang på en treningshall i Åsmarka, som gjør at de kan trene innendørs i all slags vær. Det norske atletene tapte for svenskene under Nordisk mesterskap i august, men har trent hardt og vist fremgang i år. Målet deres er å forbedre plasseringen fra VM på hjemmebane i 2017, der de ble nummer 11.

– Jeg velger å heller være litt underdog enn å være stor i kjeften. Svenskene har vært store i kjeften før, det kler dem godt, sier lagkaptein Ole Ivar Lierhagen. 

Hvordan det går med de norske og svenske gutta mot verdenseliten avgjøres fredag kveld fra klokken 19:00. I løpet av kvelden skal verdensmesteren i lag i STIHL Timbersports 2019 kåres.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.