Den søte avslutningen i juletiden

kake dessert

Hvis det er én ting som er annerledes i julen enn i resten av året, er det desserten. De fleste av oss er jo ikke lenger vant til å spise dessert til vanlig, men i juledagene er det stas å toppe måltidet med en søt liten avslutning.

Mange av de klassiske dessertene er krembaserte og ganske tunge, men sånn må det ikke være. Du kan både ta vare på de gode tradisjonene og samtidig lette desserten med mer frukt og bær og mindre av det andre.

Friskt og godt med appelsindesserter
– Er du på jakt etter noe som smaker av jul, men som er friskt og fristende etter et tungt måltid, kan ulike appelsindesserter være et godt tips, råder Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver hos Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Appelsingranite med stjerneanis er så lett og frisk, men smaker allikevel deilig av jul. Det samme er appelsincarpaccio med granateple – og ikke bare smaker det godt det ser vakkert ut også, uten at du må tilbringe langt tid med forberedelser på kjøkkenet.

Ta vare på tradisjonene ved å fornye litt
Synes du ikke det blir jul uten riskrem, så kan du lage en deilig bærsaus selv. Hvis du i tillegg topper desserten med friske bær, blir det delikat og friskt.

Multer og krem servert hver for seg gir alle mulighet til å velge blandingsforholdet selv, og foretrekker du panna cotta kan du toppe den med en deilig colis av bringebær eller multer. Det er slett ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, men navnet imponerer, og det gjør også smaken.

Sist men ikke minst er jo alltid en fruktsalat deilig. Bruk de fruktene du har, skjær i passe store spisebiter og server gjerne med iskrem eller vaniljekesam, hvis den i det hele tatt trenger tilbehør. Hvis du vil imponere litt ekstra, kan du jo forsøke fruktsalat i sjokoladeskåler.

Se disse og mange andre gode tips til desserter der frukt og bær spiller hovedrollen på www.frukt.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.