Datingapp avslører: Nordmenn bruker søndagskveldene på «liking»

ipad

Mange foretrekker å møtes online før man vurderer en date. I datingappen happn er over 103 millioner norske likes registrert hittil i år, og aktiviteten ser ut til å være størst på søndager.

– «Liking» er jo gjerne litt tidsfordriv, samtidig som man fort kan føle seg litt ensom på søndager – så hvorfor ikke planlegge en date, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn.

Pandemien satte en stopper for mange nordmenns datingliv med avstandsrestriksjoner og stengte barer. Til tross for åpne kraner dette året, øker aktiviteten betraktelig på datingapper. Sammenlignet med 2021, har happn hatt en økning på 13 millioner likes fra brukere i Norge.

– Jeg tror mange ser fordelen ved å bli litt kjent online etter man har krysset veier. Ved å ha et par samtaler i forkant av daten, finner man fort ut om kjemien er der eller ikke. Følger vi statistikken fra i år, bør du starte jakten på søndager – i tillegg har august vært en populær måned, sier Mathiesen. 

Flest Crush mellom Ida og Marius
Innsikten viser også flere navn som topper statistikken over både likes og crushes. Individuelt har Ida og Andreas fått flest likes i år, mens Ida og Marius har funnet hverandre flest ganger.

– Disse navnene er jo svært vanlige i Norge, men det er likevel artig å se hvilke navn som går mest igjen. Ikke fortvil om navnet ditt ikke står på lista, det er mange faktorer som avgjør om man blir interessert i noen. Jeg håper likevel at Ida og Marius har vært bra for hverandre, sier Mathiesen. 

Navn er imidlertid ikke det eneste som trender på happn. Stjernetegn har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, og hvilket tegn du er kan avgjøre om det blir en date.

– Noen er så opphengt i stjernetegn at de faktisk kan velge bort en date dersom tegnet er feil. Jeg forstår interessen for det, men jeg anbefaler å gi alle en sjanse – uavhengig av stjernetegn. Det er ikke det som definerer deg eller dere som par, forteller Mathiesen.

Ifølge statistikken har Krepsen og Væren crushet mest, mens Løven har fått flest likes.

Hobbyer som garanterer en like
I appen kan du fremme hvilke interesser og hobbyer du har i biografien din – alt fra turgåing, vin og filmkveld. 2022 viser imidlertid at det er de litt mer utradisjonelle hobbyene som fanger oppmerksomheten.

– Yoga har blitt en populær interesse blant brukerne våre, noe som kan henge med fokuset om å ta vare på seg selv. Det er også en form for ro og konsentrasjon som kan være attraktivt, sier Mathiesen.

Musikk og boksing ser også ut til å være interessant for mange. Mathiesen oppfordrer nordmenn til å tørre å legge inn flere hobbyer som kan virke overraskende for crushet.

– Hobbyer er en god samtalestarter og særlig hvis man finner flere felles interesser. Da blir det gjerne enklere å planlegge datene også, avslutter Mathiesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.