Dagny slipper albumet «Strangers / Lovers»

universal

Etter å skrevet over 250 låter og vært i sessions og studioer verden over, slapp Dagny «Side A» av debutalbumet «Strangers / Lovers» før sommeren. Albumet blir endelig komplett når hun nå gir ut andre del, og dermed debutalbumet «Strangers / Lovers» i sin helhet, den 2. oktober.

– Tematikken til låtene på «Strangers / Lovers» gjorde at jeg tidlig tenkte på det som et konseptalbum, forteller Dagny, og legger til at hun ønsket at lytteren skulle få tilbringe tid med hver kontrastfylte del. «Side A» tok for segstarten av og den første tiden i et forhold, mens «Side B» tar for segtiden etter et brudd. Som lytter får man være med på en reise inn, gjennom og ut av et forhold.

Les også:  Lofotbandet Lyse Netter slipper minialbumet «En ny vår»

De to sidene utgjør samlet det som blir Dagnys debutalbum, og «Strangers / Lovers» slippes nå som helhet og i all sin prakt den 2. oktober. 

Dagny forteller videre om forskjellen på Side A og Side B:

– Det er hovedsakelig det tekstlige som skiller Side A og Side B. Men vi har også prøv å gjenskape tematikken og reisen gjennom hele forholdet i det musikalske. På Side A er dette blir tydeliggjort ved at den er gjennomprodusert, og alt føles ut som det glir og stemmer. Side B fremstår muligens som en litt mer «humpete» reise. Spriket mellom følelsene og uttrykkene i disse låtene også kommer frem i det musikalske. Fra det trivielle, til det såre, til det nakne og brutalt ærlige, til «alt går bra med meg», til fortvilelsen, til lettelsen, til vemodigheten. For oss så blir de musikalske sprikene i 2. halvdel derfor en styrke.

Les også:  Agnetesh slutter med Youtube

Dagny har allerede vist klare hint om at hun mestrer albumformatet med det vi tidligere har fått høre, somblant annet de store poplåtene «Come Over» som lå 3 uker på toppen av den norske radiolista, og «Somebody» som i dag har over 16 millioner strømminger. Sistnevnte ble blant annet A-listet på NRK P1, P3 og P13 og gikk nettopp helt opp til 1. plass på den norske radiolista.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.