Cermaq søker 13 konsesjoner for lukka merd med smitterensing

cermaq flexifarm

Oppdrettsgiganten Cermaq har flere oppdrettsanlegg langs kysten i Salten og Nordland. De ønsker å bli ledende innen teknologiutvikling som bidrar til bærekraftig matproduksjon. Nå søker Cermaq om 13 utviklingskonsesjoner for FlexiFarm som er lukka merd med smitterensing.

FlexiFarm er et flytende, lukka merdanlegg basert på gjennomstrømmings-teknologi som tar lukka merd-teknologi til et helt nytt nivå. FlexiFarm renser vannet for alle former for smitte før det tas inn i anlegget.

– Vi er opptatt av innovasjon som styrker bærekraftig oppdrett på eksisterende lokaliteter i kystnære områder. Det kjennetegner både denne løsningen og iFarm-konseptet for individbasert havbruk. Cermaq har ledende kompetanse innen oppdrettsteknologi og fiskehelse, og har de beste forutsetninger til å lykkes med disse tunge innovasjonsløpene sier Knut Ellekjær, adm. Dir. i Cermaq Norway.

Målet med FlexiFarm er å redusere tap av fisk i sjøfasen, beskytte miljøet mot uønsket påvirkning, øke produktiviteten, og samtidig redusere driftskostnader.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.