Bruk nattmatvett i julebordstiden

jul

Vi er på vei inn i julebordsesongen – med tradisjonsrike julebord med kollegaer og gode venner som ofte varer langt ut i de sene nattetimer. Erfaringer fra tidligere år viser at stadig flere avslutter en sen julebordnatt med nattmat.

Favoritten er en pizza som «bare» skal varmes 10 minutter i ovnen. Disse 10 minuttene er det mange som benytter til en velfortjent «strekk» på sofaen. En strekk som i mange tilfeller varer helt til brannalarmen går.

Rekord i mottatte alarmer som skyldes tørrkoking
Brannvesenet melder om stadig flere utrykninger som skyldes tørrkoking. Hele 47 prosent av brann- og redningsvesenets utrykninger i 2017 skyldtes komfyrbranner hjemme hos folk. De rykket i fjor ut til 3 339 branner i private hjem, hele 1 562 av disse var branner eller branntilløp på komfyren.

Ferske tall fra Sector Alarm støtter denne utviklingen. Så langt i år har selskapet mottatt over 400 alarmsignaler som skyldes tørrkoking. Dette er en betydelig økning fra 2017. Også i fjor var november og desember de månedene med flest tørrkoksignaler.

Er du trett eller full – la komfyren stå på null
I følge Norsk Brannvernforening er det de typiske brannårsakene som øker i førjulstiden. Glemte gryter og kjeler på komfyren og uforsiktighet ved bruk av levende lys. Dette støttes av statistikken til Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) som forteller at hele 57 prosent av alle boligbranner starter på kjøkkenet.

– Tradisjonen og julebordskosen skal vi selvfølgelig beholde – men følg vårt råd – da sikrer du en god avslutning på julebordskvelden, sier Alarmstasjonssjef i Sector Alarm, Inge Svendsen.

Er du sulten etter julebordet har du egentlig bare to gode valg: Kjøp heller mat på vei hjem eller lag deg mat hjemme som ikke trenger oppvarming.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.