Arrangerer felles NM for 23 idretter

sandvolleyball

For første gang samles hele 23 forskjellige idretter på samme tid og sted for å avvikle sine norgesmesterskap. NRK og Norges idrettsforbund (NIF) går sammen om å arrangere NM-veka 2018, og sørger for folkefest i fire Rogalandskommuner mellom 15. og 19. august.

NM-veka 2018 arrangeres i Stavangerregionen fra 15.–19. august, og er et samarbeidsprosjekt mellom NRK og Norges idrettsforbund (NIF) med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Det skal kåres vinnere i 23 idretter, åtte kongepokaler skal deles ut, og nærmere 1400 utøvere skal delta. De enkelte mesterskapene avvikles på rundgang i Sandnes, Randaberg, Sola og Stavanger.

– Det kommer til å bli fantastiske dager i Stavanger-regionen med mye god idrett og fem dager fullstappet med masse gode prestasjoner. På ettermiddagene vil det være mulig for barn og unge å prøve noen av idrettene, sier Ingrid Haukvik Jensen, prosjektleder for NM-veka i Norges idrettsforbund.

NM-veka skal være et idrettsarrangement hvor alle slags idretter kan delta, og i år får du se mange konkurranser direkte på NRK som du trolig aldri har sett på TV tidligere.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringen og stortingsflertallet har glemt nordmenn som sliter

Blant annet skal det arrangeres norgesmesterskap i droneracing, rullestolrugby, cricket, undervannsfoto, kajakkpolo og mye mer.

– Vi er veldig glade for at NRK og Norsk tipping er med på å gjøre denne satsingen mulig. Også en takk til de 15 særforbundene som er med i den første NM-veka. I tillegg må vi takke Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg for å åpne opp for bruk av idrettshaller og byarealer, og Rogaland idrettskrets for å ta på seg vertskapsrollen, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Mer fokus på mindre kjente idretter
Både NRK og NIF ser stor verdi i å løfte frem de mindre idrettene.

– Ved å samle mange idretter, får vi frem mangfoldet i norsk idrett på en super og spennende måte både for publikum og TV-sendingene, sier Haukvik-Jensen.

NRK Sport sender konkurransene direkte med kommentatorer under finalerundene. Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK, er begeistret for at NRK er en del av prosjektet.

Les også:  Musikken bak NRK Super sin Julekalender Snøfall har solgt til gull!

– Sammen med NIF ønsker vi å samle Idretts-Norge til en sommeruke for idrettsglade mennesker, enten de er deltagere, tilskuere eller seere. Vi håper at NM-veka på sikt skal bli noe alle vil være med på, og et arrangement folk snakker om som det store nasjonale sportsarrangementet.

– Vi er helt sikker på at kampene om NM-titlene vil begeistre, imponere og ikke minst underholde vårt publikum i mange år fremover, sier Sundvor.

Folkefest og roadshows
I tillegg til spennende og underholdende konkurranser, arrangeres folkefest i arrangørkommunene hver kveld. Festen blir et «roadshow» som skal innom Vågen i Stavanger Sentrum, Solastranden, Sandnes Sentrum og Randaberg.

Her skal NRK ha en oppsummerende kveldssending, fra studio som rigges midt i folkefesten. Sundvor forteller at dette er et stort og unikt prosjekt for NRK.

– Bare produksjonen teller 70 personer. Det er like mange som vi sender til et ski-VM. Vi serverer 30 timer direktesendt TV i løpet av disse fem dager, og oppsummerende kveldsshow i beste sendetid. Dette er unikt, og lar seg ikke sammenligne med noe annet vi har gjort.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringen og stortingsflertallet har glemt nordmenn som sliter

Programleder for kveldssendingene blir Ole Rolfsrud, mens Ole Kristian Stoltenberg, Susann Michaelsen, Ingrid Sørli Glomnæs, Patrick Rowlands og Thomas Lerdahl vil kommentere under mesterskapene.

Kommet for å bli
Arrangementet er inspirert av svenskene, som siden 2009 har arrangert SM-veckan hvert år.

NRK og NIF satser på at NM-veka i Norge også blir en årlig tradisjon for både sommer- og vinteridretten og en arena for å gjøre stas på de mindre idrettene som vanligvis ikke får nasjonal oppmerksomhet.

– NM-veka er et langsiktig prosjekt som etter hvert også vil få en vinterversjon. Vi skal fortsette å vise mangfoldet av norsk idrett og håper å få en bieffekt på god rekruttering til idrettene, sier Haukvik-Jensen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.