Ane Brun gir ut albumet «Portrayals»

hes

To tiår inn i karrieren, er Ane Brun som artist langt fra en musikant som lever av å spille andres låter på gata. Likevel føles ikke dette så fjernt for henne.

Som en høyt elsket og respektert artist og låtskriver, med ti studioalbum og utallige utmerkelser på merittlisten, fortsetter Brun å låne sin uttrykksfulle stemme og intuitive melodifølelse til den kunsten det er å tolke andres låter.

Hun tør å nærme seg noen av pophistoriens mest grandiose låter, og klarer å tilføre dem en nærhet og varme som setter sangene i et nytt og mer intimt lys.

Beyoncés’ triumf av en låt, «Halo», er et godt eksempel på en låt de færreste hadde klart å gjøre til sin egen, eller Radioheads «How To Disappear Completely», for den saks skyld. Men Brun dykker uredd inn i begge disse låtene, på jakt etter den følelsesmessige kjernen og jobber seg utover.

På Portrayals samler Brun for første gang tolv av sine mest populære coverlåter, pluss en tidligere uutgitt versjon av Rodgers & Hart-klassikeren «Blue Moon». Til sammen har disse låtene strømmet over 250 millioner ganger på Spotify og skapt uforglemmelige øyeblikk som lydspor til filmer, reklamer og monumentale TV-serier som «Normal People» og «Peaky Blinders».

«Portrayals» er den første i en serie planlagte samlinger som skal slippes for å markere Anes 20-årsjubileum siden debutalbumet Spending Time With Morgan.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.