Analytiker: Matematikken sender Stabæk ned

come on!

Kommende lørdag er det duket for siste oppgjør i Eliteserien 2018. Det ligger an til å bli en thriller uten like, der Strømsgodset, Stabæk, Lillestrøm eller Start kan ende med måtte ta den tunge turen ned i OBOS-ligaen.

– Matematikken lyver ikke. Det er 48 % prosent sjanse for at Stabæk rykker rett ned fra Eliteserien. Samtidig tilsier matematikken at Lillestrøm og Strømsgodset spiller i Eliteserien også i 2019, forklarer analytiker.

Regnestykkene til analytikeren gir mest grunn til optimisme hos supportere av Lillestrøm og Strømsgodset. Laget fra Åråsen har i følge matematikken 18 % sjansen for direkte nedrykk, mens blåtrøyene fra Drammen er minst sannsynlige dumpekandidat med kun 3 % nedrykkssjanse.

– Det er 27 mulige utfall av de tre avgjørende kampene (Haugesund – Start, LSK – KBK og Stabæk – Godset). I 13 av disse scenariene rykker Stabæk direkte ned, mens laget havner på kvalik i ytterligere fem av de mulige utfallene. Det gir 48% sannsynlighet for at Bærum-laget rykker direkte ned og 66.66% sannsynlighet for at Henning Bergs mannskap havner på en av de to nederste plassene i Eliteserien, forklarer analytiker Fredrik Fodnes i spilleselskapet ComeOn!.

– Som bookmaker har vi mest troen på at Lillestrøm og Strømsgodset spiller i Eliteserien også neste år. Men i praksis avhenger alt av utfallet i det høydramatiske oppgjøret mellom Strømsgodset og Stabæk på Nadderud, understreker analytiker Fodnes.

– Knokkelkamp
Han får støtte av fotballekspert Thorstein Helstad.

– Den mest spennende matchen foregår åpenbart på Nadderud. Stabæk har i utgangspunktet godt tak på Strømsgodset, men det lukter litt uavgjort. Samtidig møter Start et Haugesund som ikke har noe å spille for. Her tror jeg laget til Kjetil Rekdal tar poeng, sier tidligere landslagsspiller Helstad.

Den tidligere toppscoreren i Eliteserien spår en vanskelig sisterunde for gamleklubben Lillestrøm.

– LSK tar imot et formsterkt Kristiansund. Det er nærliggende å tro at det blir et knokkeloppgjør på naturgress – og at Lillestrøm tar poeng. Med et slikt utfall vil i så fall Start ende på kvalik og Stabæk på direkte nedrykk. Slik sett er min analyse lik matematikken, sier Thorstein Helstad.

Odds fra ComeOn! på direkte nedrykk fra i Eliteserien:

Stabæk 1.80

Start 2.30

Lillestrøm 5.50

Strømsgodset 8.00

Odds fra ComeOn! på kvalifiseringsplass i Eliteserien:

Start 2.50

Lillestrøm 2.70

Stabæk 3.30

Strømsgodset 5.00

Bodø/Glimt 20.00

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.