AGA og X Games Norway signerer avtale

x games

16. mai braker det løs igjen med X Games, denne gang i Oslo og på Fornebu. AGA og X Games Norway signerte nylig en kontrakt om levering av flytende nitrogen (LIN) som skal sikre snø til Big Air-konkurransen.

Mens snøsmeltingen er i full gang, sitter nå prosjektleder Sten Ove Antonsen fra AGA og forbereder levering av flytende nitrogen (LIN) til anlegget som skal gi snø til Big Air-hoppet, som skal bygges på Fornebu.

– Det er hyggelig å få en bekreftelse på at vi er en god samarbeidspartner og gjør en god jobb, vi er allerede i full sving med å forberede logistikk og levering av LIN, sier Antonsen.

Forrige gang AGA og X Games samarbeidet var i Oslo i 2016 da AGA leverte LIN som var nødvendig for å garantere snø til Big Air-konkurransen.

– Det er litt prestisje å levere til en så sterk merkevare som X Games, det er jo et slags OL for ekstremsportutøvere med millioner av seere fra hele verden. Derfor er det ekstra hyggelig at vi får denne tillitserklæringen, sier Antonsen.

Arrangementssjef for X Games Norway, Hilde Rasch, mener valget var enkelt: – AGA leverte jo gassen i 2016. Da hadde vi utfordringer i forbindelse med logistikk på grunn av den begrensede plassen på Tøyen. Den oppgaven løste de veldig bra, sier hun. – Våre erfaringer fra X Games i 2016 var så gode at det ikke var noen tvil om å fortsette vårt samarbeid med AGA i år, avslutter hun.

Den siste AGA-bilen med LIN kommer på selveste 17. mai, slik at bakken er klar til Big Air-konkurransen 19. mai. Det er planlagt å bruke 350 tonn gass til å produsere nok snø til det store hoppet – altså totalt ca. 1000 kubikkmeter snø.

X Games Norway-sjef, Henning Andersen, har høye forventninger til arrangementet:

– Nå har vi arrangert X Games to ganger her til lands, og vi har ambisjoner om å toppe de foregående arrangementene, sier han. – Ski og snowboard i mai er ikke hverdagskost, så jeg håper på fint vær og bra med folk. Jeg er overbevist om at dette blir helt magisk, avslutter Andersen.

X Games varer fra 16. – 20. mai, og finner sted i Oslo og Bærum. Det skal konkurreres i snowboard, ski og skateboard.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.