850 millioner i uværskader i 2017

dårlig vær

2017 er blant de ti dyreste uværsårene vi har statistikk for, ifølge beregninger Gjensidige har gjort. Statistikken strekker seg tilbake til 1980.

Det er ikke bare i 2017 det har vært store stormer, syv av plassene på topp ti-listen okkuperes av år som begynner på 20.

– Året som gikk er en ny bekreftelse på at vi bør øke beredskapen mot flom og kraftig nedbør, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.

Den dyreste hendelsen i 2017 var høstflommen som rammet Rogaland og Agder-fylkene i månedsskiftet september/oktober. Flommen førte til nærmere 3000 skademeldinger på bolig og innbo, og kostnadene vil antagelig overstige 400 millioner kroner. I tillegg kommer en rekke skader på biler, båter, veier og dyrkbar mark.

De andre større hendelsene i 2017 var stormen Ylva, som rammet Nord-Norge, og juli-flommen i Sogn og Fjordane. Mot slutten av året rammet stormen «Birk» Vestlandet og utløste skader for rundt 20 millioner kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.