7 av 10  besto Statsborgerprøven  i  Nordland 

innvandring

I 2020 besto 72 prosent av kandidatene i Nordland Statsborgerprøven. Resultatene for hele landet viser at 88 prosent av kandidatene besto Statsborgerprøven i 2020.

I løpet av 2020 var det 8.972 personer som tok Statsborgerprøven.

 –   Resultatene på landsbasis holder seg jevnt over gode. Vi er glade for at mange tok Statsborgerprøven selv om 2020 var et vanskelig år. Det er også gledelig at så mange bestod prøven under pandemien, sier Sveinung Skule, direktør i Kompetanse Norge.  

Les også:  1 av 3 i Nordland forstår ikke et sjøkart

Over 2.700 flere personer tok prøven i 2020 sammenlignet med 2019.

 – Økningen i antall avlagte Statsborgerprøver i 2020 kan være et resultat av at det ble åpnet for dobbelt statsborgerskap fra 1. januar 2020, sier Skule.     

Kompetanse Norge utvikler prøven på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.  Stortinget har bestemt at Statsborgerprøven er en kunnskapsprøve med utgangspunkt i læreplanen for opplæring i samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Prøven måler ikke graden av integrering hos kandidatene.   

Les også:  – Effektivt for svindlere å utgi seg som HR-avdelingen

Statsborgerprøven er digital og varer i 60 minutter. Kandidatene kan også høre spørsmålene opplest ved hjelp av en lydfil. Prøven består av 32 oppgaver, og 24 av spørsmålene må være riktig besvart for å få bestått.   

For å få norsk statsborgerskap ble det fra 1. januar 2017 innført et krav om å bestå en prøve i samfunnskunnskap på norsk, eller å ta Statsborgerprøven på bokmål eller nynorsk. 98 prosent av kandidatene tok prøven på bokmål i 2020.   

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.