5 blomster du trenger til jul!

obp

Blomster hører med når vi skal pynte til jul. Blomster gir alltid en varm og innbydende stemning i huset, de er vakre å se på, og er i tillegg friske og levende. Kanskje frisker de også opp innestengt vinterluft hjemme?

Blomster hører julen til – når vinteren kommer og mer tid tilbringes innendørs vil vi gjerne ta med oss naturen inn, samtidig som blomstenes farger og levende former er dekorasjoner i seg selv. Plantene er perfekte å dekorere med, enten man vil holde det enkelt og sette dem i en pen potte, eller lage mer omfattende dekorasjoner.

Før vi begynte å dyrke i veksthus, var det ingen selvfølge å kunne kjøpe blomstrende planter i desember, og den aller første kjente juleblomsten var begoniaen juleglede. De fleste juleblomstene er dyrket frem her i Norge. I løpet av noen hektiske uker vil vi kjøpe over 10 millioner juleblomster!

De fem mest solgte juleblomstene:

Julestjerne
Asalea
Amaryllis
Svibel (Hyacint)
Ildtopp

Julestjernen alene står for 4 millioner planter, så i gjennomsnitt finnes det en i hvert eneste norske hjem, og enda er det nok til jobb og restauranter.

Kilde: Opplysningskontoret for blomster og planter

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.