11 personer druknet i mai

redningsselskapet

Åtte menn, to kvinner og ett barn druknet i mai. I mai i fjor omkom sju personer, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

– Det fine været i store deler av landet har ført til at langt flere har tatt sjøen og stranda i bruk, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

To av drukningene skjedde i forbindelse med bading. En 75 år gammel kvinne druknet i Strand kommune i Rogaland, mens en 28 år gammel mann druknet i Bergen. Fem av drukningsulykkene var båtrelaterte. Tre personer druknet fra fritidsbåt, en person fra yrkesbåt og en fra kano/kajakk.

– Når noen drukner berøres familie, venner, kolleger og et helt lokalsamfunn. Redningsselskapet jobber for at ingen skal drukne, ved å ha redningsskøyter i beredskap langs hele kysten og ved å drive holdningsskapende arbeid, sier Lind, som har følgende råd til alle som bruker sjøen og innsjøene:

– Ta vare på deg selv og de du har med deg. Bruk flyteplagg, avpass farten etter forholdene og vær edru når du fører båt.

Lind ber også folk være forsiktige når de bader.

– Bad alltid sammen med noen, og sjekk forholdene før du bader. Har du med barn, er det viktig å alltid holde et øye med dem. Barn som leker ved vannet bør dessuten ha på flyteplagg, oppfordrer Lind i Redningsselskapet.

Menn er overrepresentert
Så langt i år har 37 mennesker omkommet som følge av drukning, mot 29 i samme periode i 2017. Menn er overrepresentert på statistikken med 32 drukninger. 24 av de druknede var over 40 år, mens tre personer var under 25 år.

I Hordaland og Rogaland har fem personer druknet til nå, mens tre personer har druknet i Nordland og Trøndelag. I Møre og Romsdal druknet tre personer i mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.